Go to Top

Hvorfor sportsnyheder er sjove at se, tale om og læse

Sportsnyheder er sjove at se, tale om og læse. Alle har brug for lidt sjov i deres liv, og denne type nyheder har altid været fyldt med sjov. Faktisk er det et af de mest almindelige emner, der diskuteres i nyhedsdækningen. I de sidste par år er det blevet en mere populær form for underholdning, end det nogensinde har været.

Det er en form for nyhedsrapportering

Sportsnyheder er en form for nyhedsformidling, der fokuserer på en bestemt sport eller aktivitet. Sportsreportere er afhængige af fotografier for at præsentere vigtige actionbilleder fra kampen og give deres publikum visuelle billeder. De samarbejder også med designere for at sikre en korrekt præsentation af oplysningerne. De sørger også for, at udsendelsen af en kamp forløber gnidningsløst.

Sportsnyhedshistorier kan være underholdende. Sportsverdenen er fyldt med historier, der går ud over spillet. Jackie Robinsons brud på farvebarrieren i baseball er et godt eksempel herpå. Brugen af forbudte præstationsfremmende stoffer og aflønning af topatleter er også emner, der får nyhedsdækning. Omkostningerne ved at bygge stadioner og anden infrastruktur til sportsbegivenheder har også været genstand for debat i den seneste tid.

Resultaterne af undersøgelsen viser, at spørgsmålet om interessekonflikter ofte opstår i sportsjournalistikken. De fleste sportsdirektører udtrykte frustration over journalister, der får tildelt historier uden at rådføre sig med sportsafdelingen. Spørgsmålet om baggrundsviden blev også rejst af nogle af respondenterne. Nogle respondenter bemærkede, at det var årsag til unøjagtig rapportering, at sportshistorier blev overdraget til nyhedsfolk, som ikke havde den nødvendige baggrundsviden.

Sportsnyheder er en form for nyhedsrapportering, og sportsrapporter er underlagt de samme regler som alle andre nyhedsrapporter. Indimellem kan historier, der overskrider grænsen for kategorien hårde nyheder, dog blive overdraget til nyhedsafdelingen. I sådanne tilfælde fungerer sportsafdelingen måske blot som en afspilningsmaskine for højdepunkter.


 

 

 

 

Emner fra Nordens historie nordisk litteratur, Kalevala, Petrarca eller Bellman. Torsti Lehtinen, Tammerfors: Vil De høre hvordan et foredrag skal være? Hør Søren Sørensen.

Læs mere her

Malerier

Ekspressionist i landskaber, ofte nordiske, portrætter og modeller. Udstillinger i gallerier, kunstforeninger m.v.

Læs mere

Sange

Tekster, melodier og Sangbøger. Aktuelt: Af fuld hals. Akvavitvers og -viser. Forlaget Bostrup

Læs mere

Tegninger

Natur og mennesker. Illustrationer til bøger og tidsskrifter

Læs mere