faaborg

faaborg-nielsen.dk

Tag på tur i Jylland - følg linksene i menuen til højre

 

 

 

 

 

Hovedmenu:

 

Min startside

Arkæologi

Historiske steder

Historiske personer

Natur, dyr og planter

Jylland Rundt

Skolesider - mest til 7. kl

Alle mine sider

Andet

 

 

E-mail

 

Søren Faaborg Nielsen

Nørrevang 39 Kraghave

4800 Nykøbing F

Tlf. 54 85 80 42

Mobil 21 28 78 21

 

 

 

 

 

 

 

Opdateret 20.08.2021

Tips til at skyde en basketball, der giver succes i professionel basketball

Der er flere trin involveret i at skyde en basketball for at opnå succes på banen. Udvikling af korrekt teknik er afgørende for, at skydningen er effektiv. Der er flere dele til at skyde en basketball, som skal udføres i en bestemt rækkefølge for at sikre nøjagtighed og succes. Her er nogle tips til at forbedre dit skud:

Springskud

Hvis du ønsker at få succes i den professionelle basketballverden, skal du mestre en række forskellige hopskud. Uanset om du skyder bolden fra hjørnet eller forsøger at afslutte omkring kurven, er der nogle få nøgleelementer, som du skal mestre. At holde balancen under springet er afgørende for din succes. Når bolden er i luften, er det meget sværere for din modstander at blokere dit skud. Du kan forbedre din kastevinkel ved at få et stærkt spring.

Det første, du skal gøre, er at forstå, at basketball er en meget dynamisk sport. Variationerne mellem de enkelte spillere vil påvirke skudbevægelsen. Heldigvis er der seks vigtige biomekaniske komponenter til at maksimere skudsucces.

Fadeaway

Fadeaway-skud er de mest eftertragtede blandt kraftfulde offensive spillere. De giver spillerne mulighed for at øge afstanden fra deres forsvarere. Berømte spillere som LeBron James og Kobe Bryant har perfektioneret dette skud. En anden variant af dette skud er Leaning Jump Shot. Dette skud er meget effektivt til at fange forsvarere på sengen og hjælper angriberen med at hoppe over og forbi forsvareren. Selvom dette skud er meget effektivt i isolationssituationer, kan det også let blokeres af forsvareren.

Fadeaway er et svært skud at mestre og kræver stor atletik. Det kræver en masse øvelse at perfektionere og kræver en stærk atletisk sans. De spillere, der mestrer dette skud, har brugt utallige timer i gymnastiksalen på at arbejde med det. En god spiller kan gøre dette skud til sit faste offensive træk og kan endda lokke forsvarsspilleren til at lave en foul på ham. Fadeaways anses ofte for at være det sværeste skud at blokere og er ofte den mest effektive lokkemad for forsvarsspillerne.

Bankskud

Bankskuddet er en populær type skud, som mange spillere bruger i deres spil. Dette skud giver en række fordele for spillerne og anses ofte for at være et skud med lavere færdigheder end andre typer. Nogle spillere har dog været i stand til at perfektionere dette skud, herunder Tim Duncan. Her er nogle tips til at forbedre dit bankskud. Hvis du øver dig på dit skud, vil det hjælpe dig med at gøre det bedre. Øvelse gør det perfekte! Når du får det rigtigt, kan du begynde at bruge det på banen.

En af de mest berømte bank shot-skytter gennem tiderne er Tim Duncan. Denne NBA-legende er ofte krediteret for at have udviklet skuddet, og hans bankskud anses nu for at være et af de bedste gennem tiderne. Dette skud kan være meget svært at lave, men Duncans beherskelse af det har inspireret mange spillere. Selv om du måske ikke kan få det nøjagtigt som Tim Duncan, kan du studere nogle videoer på internettet, som kan hjælpe dig med at forbedre dit skud.

Turnaround jump shot

Turnaround jump shot er en almindelig type basketballskud, der kræver, at angriberen vender rundt i luften, mens han skubber sig væk fra en forsvarsspiller. Det blev gjort berømt af Michael Jordan. Michael Jordan var i stand til at skyde mere end halvtreds procent af sine skud fra midt i luften. Det er et alsidigt skud, der har banet vejen for mange professionelle spillere. Blandt de mange spillere, der har perfektioneret turnaround jump shotet, er Larry Bird, Dirk Nowitzki og Kobe Bryant.

Mange trænere plejede at give feedback centreret omkring "buen" af en atlets skud. Denne feedback var ofte baseret på en spillers skudteknik. En spillers bue skal være konsistent inden for et område af indgangsvinkler, som er området mellem 43 og 47 grader. Det er vigtigt at holde driblen lavt og beskytte bolden, når man rejser sig op til et turnaround-springskud for at sikre succes. 

 

 

 

 

 

 

Jylland Rundt:

 

Spøttrup

Grathe Hede

Vitskøl Kloster

Øm Kloster

Hampen Sø

 

 

Jyderne:

 

Marie Grubbe

St. St. Blicher